Tænk nyt. Tænk på Søvang.

Søvang og Sydvestpynten skal på dagsordenen på rådhuset, og ikke være et glemt familiemedlem i Udkants Dragør. Det er derfor, jeg stiller op ved kommunalvalg i år. Jeg stiller også op, fordi jeg, som formand for skolebestyrelsen på St. Magleby skole, har kunnet se, hvordan vores skoler år efter år bliver mere og mere udsultet. Jeg stiller op for det Radikale Venstre, som er det eneste parti med en ambitiøs plan for den grønne omstilling. Men tilbage til Søvang.

Efter den sidste valgperiode kan regnskabet gøres op. Søvang og Sydvestpynten er kun kommet på dagsordenen når der er noget at hente. Der er langt mellem busser, vi mistede vores SFO, klubben fik vi allernådigst lov til at beholde efter store demonstrationer foran rådhuset, og skolebussen hænger hvert år i en tynd tråd og er nu skåret så langt ned, at børnene skal stå op i bussen.

Når Søvang så endelig er på agendaen er det under den bureaukratiske betegnelse “byfortætning”. Altså, at presse flere huse ind i det samme område, så kommunen kan få nogle flere skattekroner i kassen. Vel og mærke uden at overveje, hvordan de nye borgere skal transporteres og om der er plads til børnene i vuggestuerne og børnehaverne, osv.

Søvang skal udvikles, ikke afvikles

Først og fremmest bliver det et nej tak fra det Radikale Venstre til byfortætning i Søvang. Vi skal starte med at forbedre forholdene for dem, der allerede bor i Søvang, før vi tilføjer flere boliger.

Vi kommer heller ikke udenom elefanten i rummet, kystsikringen. Det kan ikke gå hurtig nok, så vi ikke skal igennem oplevelsen fra 2017 endnu en gang. Her er holdningen hos de Radikale meget klar: der skal lyttes til dem, der bor i området. Så længe forslagene fra grundejerforeninger, ikke bare Søvang, men også fra Nordstranden, har realistiske budgetter og opnår mindst samme beskyttelse, skal de tages med i betragtning. Når grunderjene skal betale gildet, skal de også være med til at bestemme hvilken løsning de betaler for.

Trafik

Vi skal have en samlet plan for trafik til og fra Søvang, til at starte med gøre den offentlige transport til et reelt alternativ. Vi skal have brudt den onde spiral af færre busser, som får folk til at købe flere biler, som giver færre passagerer, som giver færre busser, og så fremdeles. Jeg flyttede selv til Søvang 6 år siden, og ja, der var langt til alt, men vi kunne da fint klare os med én bil, nogle cykler og busserne. Jeg har dog for nyligt også selv måttet kaste håndklædet i ringen, og anskaffe bil nummer to. Imod alle klimaambitioner, selvom det så blev en elbil.

Linje 34 skal igen forlænges til Søvang. Der skal etableres hyppige afgange med gode forbindelser til den øvrige transport til gymnasier, sygehuse, lufthavnen og hovedbanegården.

Fælledvej skal gøres sikker for alle trafikanter. Asfalten er nedslidt og fortovene er så skæve, at det er med fare for liv og lemmer at gå på dem. Men frem for alt, skal cyklister og bilister adskilles. Mange børn er nødt til at cykle på fortovet fordi det simpelthen er for farlig at cykle på vejen.

Tænk nyt! Tænk Søvang!

En gang var der en pakkeboks fra PostNord i Søvang. Den var enormt populær. Så populær, at den blev fjernet. Men hvad hvis vi kunne finde en placering, hvor den ikke er til gene for naboerne? Kommunen kunne stille et hjørne af parkeringspladsen ved Sølyst til rådighed, så vi igen kan have glæde af, at kunne hente pakker i nærområdet og ikke skal køre hele vejen til en kiosk i den anden ende af Dragør.

I samme stil kunne man også forestille sig en lignende boks, hvor man kan afhente bøger fra biblioteket. Der skal sættes elladestandere op ved Kongelundshallen. Det er bare et lille udpluk af små tiltag, hvor kommunen kan bidrage til, at Søvang og Sydvestpynten er attraktive områder at bo i. Ikke kun på grund af de flotte omgivelser med hav og skov i baghaven, men også med gode forbindelser og kommunale faciliteter.

Med venlig hilsen
Erwin Lansing
Søvang
Kandidat for det Radikale Venstre

Leave a Comment