Press "Enter" to skip to content

80. Ordinary bitter

3,2kg Maris Otter
230g Crystal 120L
110g Special roast

2ml lactic acid + 6ml in sparge
Mash for 60min @ 67°C

50g East Kent Goldings 5,6% for 90 min
14g East Kent Goldings for 30 min
14g East Kent Goldings for 1 min.

20L
OG: 10,0 brix (1.040)
FG: 5,5 brix (1.010)

Racked 25/8
Bottled 1/9 with 81g dextrose

2 Comments

  1. Rasmus Ory Nielsen
    Rasmus Ory Nielsen September 4, 2007

    Hej Erwin

    Det ligner opskriften fra BYO (marts 2007).
    Jeg planlaegger selv at brygge den samme opscrift paa loerdag. Blev den god?
    Og hvor faar du i oevrigt special roast malt fra? Jeg har taenkt mig at bruge Fawcett amber malt som erstatning.

  2. erwin
    erwin September 7, 2007

    Hej Rasmus,
    Det er godt nok også den opskrift, tilpasset til mit udstyr og ingredienser. Det er svært at vide hvor god den er blevet eftersom den blev flasket i sidste uge :)
    Jeg tror jeg fik special roast med i en kuffert fra USA en gang, jeg ved ikke om den fås i Danmark. Fawcetts amber malt giver en meget markant smag som jeg ikke ville bruge her. MoreBeer beskriver det som en biscuit smag, så jeg ville nok forsøge med lidt biscuit malt.

Leave a Reply